Bagte tomater med mos – himmelske rester

Reste-mad er lidt en sport. Hvordan kan rester gøres mindst lige så gode, men alligevel anderledes, end retten oprindeligt var tænkt?

Til frokost tog jeg udgangspunkt i rodfrugtmosen fra gårdsdagens middag. Og tomater…. elsker tomater. Det blev til bagte tomater med mos.

Til retten brugte jeg:

En klat kold rodfrugtmos

2 store tomater

1 stort fed hvidløg

1 forårsløg

1/2 tsk oliven olie

lidt paprika,timian, salt og peber

Tomaterne deles i to. Kerner og frøstokke fjernes og lægges til side. De udhulede tomater lægges i et fad, fyldes med mor og bages i ovnen 25 minutter v. 200 grader (varmluft).

Indmaden hakkes sammen med hvidløg og forårsløg. Varm en lille sliplet-pande op til middelvarme m olien og tilsæt grøntsagerne. Efter 1 minut skrues ned til laveste temperatur og krydres. Lad det stå og simre og falde sammen i 10 minutter. Fordeles over de bagte tomater, når de er anrettet på fad eller tallerken.

Velbekommen 🙂

20120918-124557.jpg

20120918-124643.jpg

20120918-125119.jpg

20120918-125151.jpg

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: