Porretærte med seitan

Aftenens tærte var lidt af en protein bombe. Men god blev den. Min konklusion er at seitan fint kan bruges i tærter. Det er nok ikke sidste gang jeg har lavet denne version.

Billede

Opskrift:

150 g hvedemel

75 g rugmel, gerne groft

1 tsk salt

50 g plantemargarine

1 dl koldt vand

Fyld

300 g porre

200 g seitan (svarer til et glas fra Rømer)

paprika

lidt olie

340 g silketofu

1 dl soyamælk (usødet)

1 tsk gul karry

1 spsk majsstivelse

1 tsk tahin

½ tsk løgpulver

¼ tsk gurkemeje

¾ tsk salt

Bland de tørre ingredienser i en skål. Smuldr plantemargarinen i. Saml dejen hurtigt med det kolde vand. Rul dejen ud på bordet og dæk tærteformen. Skær evt kanterne til, så de passer til formen. Prik huller i bunden med en gaffel. Forbag bunden i en 200º varm ovn i 12 minutter.

Tofu, soyamælk, karry, majsstivelse, tahin, løgpulver, gurkemeje og salt blendes til en jævn glat masse. Smag til med salt og karry.

Porre snittes i 1 cm skiver og svitses let møre på en pande med en smule olie. Seitan hakkes og steges i lidt olie, med et lille drys paprika, til det bliver let sprødt i kanten. Blandes med porrene

Grøntsagerne vendes i tofumassen og fyldet fordeles på den forbagte tærtebund.

Bag tærten færdig i ved 180º varm ovn i 25-30 minutter.

Velbekommen 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: