Linesedeller

Planer er heldigvis ikke altid bindende. I aften var det bare linsedeller jeg havde lyst til at lave, så sådan blev det 🙂

Jeg lavede dem i to versioner. En der var stegt i olie på panden og en der blev bagt i ovnen. De ovnbagte ligner lidt mere linsekager (til venstre på tallerkenen). Vi diskuterede smags forskellen ved bordet, men blev på ingen måde enige om hvilke der var bedst … Vi var dog enige om, at smags forskellen er ret lille. De ovnbagte er lidt lettere i kalorie indholdet og lidt nemmere at tilberede, da de jo passer sig selv i ovnen. De pandestegte vil appelere lidt mere til folk der også spiser kød.

Linsedeller

250 g røde linser

150 g løg

50 gulerod

50 g champignon

1 fed hvidløg

1 dl sojamælk

2 dl havregryn

3 dl mel

2 tsk herbamare (se “Vigtigt i mit køkken”)

1 tsk salt

1 tsk paprika

1 tsk timian

peber

Olie til stegning

Kog linserne i 1/2 l vand i ca 15-20, til de er udkogte. Køl dem lidt af.

Alle grøntsagerne og herbamare hakkes grundigt (til det er en våd masse) i en foodprocessor. Herefter blandes alle ingredienserne grundigt sammen. Smag farsen til med salt og peber. Sæt dem på panden og steg dem gyldne ved lidt over middel varme, eller bag dem i ovnen i 30 minutter ved 200 grader (varmluft).

Denne version er meget mild og børnevenlig. Dybest set en basis opskrift, du kan “lege” med. Du kan krydre dem som du vil. Prøv f.eks. karry-deller, chili-deller eller kom hele solsikke kerner i, det smager super godt. Hvis du ikke er sikker på hvordan resultatet bliver, kan du jo tage en skefuld fars fra, tilsætte det du vil teste, steg den og smag. Så risikerer du ikke at lave en hel portion du ikke kan lide 🙂

Velbekommen.

Advertisements

3 responses

  1. […] og kan derfor risiko-frit servere retten som jeg vil. Jeg synes sæsonens dampede  grøntsager og linsedeller er perfekt til […]

  2. […] I dag har jeg bagt blomkål til min frokost. Spis den på ristet brød, som tilbehør til f.eks. linserdeller, eller blot med en kogt kartoffel. En ret som indeholder godt under 100 kcal pr 100 […]

  3. […] saucen over kål og pasta og vend den i fadet. Hæld resten af saucen over. Server straks, evt med linsedeller. Vupti…serveret på 20 […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: