Squash pasta a la bolognesa

Jeg elsker pasta! Så er det sagt, men det er jo som bekendt ikke godt for ofte og i for store mængder. Derfor var det lidt af en åbenbaring da jeg opdagede squash pastaen, som jo dybest set ikke er pasta, men egentlig blot rå squash. Før du tænker, “det kan aldrig erstatte pasta!”, så giv det lige en chance. Det tager 5 minutter at lave og ja…. det er bare super godt. Med en varm tomatsauce a la bolognesa, er det simpelthen lækkert. Laver du din sauce i en sliplet pande/gryde, behøver du næsten ingen olie og så er retten pludselig meget kalorielet 🙂

Squash pasta a la bolognesa

100 g løg

50 bladselleri

50 g champignon

2 fed hvidløg

50 g soltørrede tomater

50 g sorte oliven, uden sten

1 ds hakkede tomater

2 tsk rødvin

1 lille håndfuld frisk basilikum

salt, peber, paprika

lidt olie til stegning

1 stor squash

Hak alle grøntsagerne fint. Jeg bruger min mini hakker (se “Vigtigt i mit køkken“). Svits grøntsagerne og lidt paprika i olie ved middel varme i 10 minutter. Det skal ikke brune, blot mørne, hvis de begynder at brune, så dæmp varmen en anelse. Tilsæt hakkede tomater, rødvin, groft hakket basilikum og lidt peber. Bring retten i kog og dæmp varmen. Smag til med salt og peber. Pas på med salt når der er oliven i retten, de kan være ret salte. Lad retten små-simre ca 10 minutter. Server den rygende varm til squash pastaen.

Vask din squash og skær stilken af. Riv den på langs med et julienne jern (se “Vigtigt i mit køkken“), til lange tynde strimler. Anrettes og spises rå.

Hvis du gerne vil have lidt rødvin til madlavning, men ikke kan drikke en flaske, kan du fryse rødvin. Næste gang du har en rest rødvin, kan du komme den i en isterninge-pose og fryse den ned, herefter kan du tage en vin-terning eller tre til din madlavning efter behov. Så går der heller ikke rester til spilde 😉 Det samme kan naturligvis gøres med hvidvin. Hvis du aldrig drikker vin, kan du investere i en lille flaske blot til nedfrysning.

En ret du kan spise løs af med god samvittighed.

Velbekommen 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: