Chili con tofu

En af lørdagens retter var en skøn ret til kolde våde dage, nemlig en chili. Lav blot en stor portion. den smager endnu bedre dagen på 2. dagen.

Opskrift: Chili con tofu

2 ds. Baked beans i tomat bønner

1 ds. Kidney beans

2 ds flåede tomater

345 g silke tofu

175 g løg

100 g gulerod

6 fed hvidløg

2 spsk tomatpure

1 frisk chili, efter smag!

1 tsk paprika

½ tsk spidskommen

¼ tsk stødt nellike

¼ tsk cayenne peber

1 tsk timian, tørret

1 tsk salt

lidt olie

salt, peber

Skræl og hak løg og gulerod. Svits grøntsagerne i lidt olie ved middel varme, til de er let mørnet. ca. 6-8 minutter. Blend dem med en dåse flåede tomater til en jævn masse.

Svits chili, hvidløg, krydderier og den hakkede tofu i nogle minutter, tilsæt tomatpure og svits yderligere i 5 minutter.

Tilsæt bønner og de blendede grøntsager og bring retten i kog. Lag retten stå ved svag varme og simre i 30 minutter. Smag til med salt og peber.

Gulerødderne giver retten sødme. Ønskes en lidt skarpere smag, kan du skifte gulerødderne ud med bladselleri.

Server med brød og soya yoghurt naturel.

Uhhmmm… velbekommen 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: