Lasagne-helt klassisk…. næsten

Lasagne smager bare godt. I følge Garfield er det gudernes spise. Lige på mad er det nu ikke en helt tosset kat 🙂

Denne udgave er meget klassisk. Kødet er skiftet ud med røde mung bønner og jeg foretrækker fuldkornspasta plader, fremfor hvedepasta. Hvis du er meget til oste smagen, kan du lægger nogle skiver tofutti skive “ost” på lasagnen, de sidste to minutter af bagetiden.

Lasagne

100 g røde mungbønner (azuki)

1 ds hakkede tomater

1 stor rød peberfrugt

1 stængel bladselleri

1 stort løg

2 fed hvidløg

1 chili uden kerner. Vælg den du bedst kan lide

120 g champignon

50 g pinjekerner

1 håndfuld frisk basilikum

2 tsk paprika

salt og peber

1 dl vand eller ½ dl vand og ½ dl rødvin

ca. 250 g lasagneplader

Oliven olie til stegning

6 dl soyamælk

3 spsk majsstivelse

1 spsk gærflager (se “Vigtigt i mit køkken“)

3 tsk salt

revet muskatnød

peber

Bønnesovs:

Kog bønnerne som anvist på pakken. Efter kogning skyl dem.

Pinjekernerne ristes på en tør pande.

Hak peberfrugt, bladselleri, chili og hvidløg og svits dem i lidt oliven olie til de er let møre ved middel varme. Blend hakkede tomater, pebefrugt, bladselleri, chili, hvidløg og pinjekerner, til en jævn puré.

Hak løget fint. Rens champignoner og skær dem i skiver. Svits løg og champignon møre i lidt oliven olie.

Hæld puréen over de svitsede grøntsager, bønnerne og tilsæt en håndfuld groft hakkes frisk basilikum 2 tsk paprika, vand (vand og vin). Smag til med salt og peber.

Bechamelsovs:

Pisk soyamælk, majsstivelse og gærflager sammen. Tilsæt salt, revet muskat og lidt peber. Kog sovsen op under konstant omrøring. Lad sovsen koge under omrøring i et minut. Smag til med salt og muskat.

Dæk bunden af lasagnefadet med et tyndt lag bechamelsovs. Læg lasagneplader, bønnesovs og et tyndt lag bechamelsovs i lag til fadet er fyldt. Afslut med et helt dækkende lag bechamelsovs.

Varm lasagnen i ovnen i 30 minutter ved 180º. Pynt lasagnen med hele friske basilikum blade. Server med brød og grøn salat.

Velbekommen 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: