Græskar chutney

Det er højsæson for græskar lige nu. Med den smukke orange farve, pynter græskar i næsten enhver ret. En måde at strække græskarsæsonen på er at lave chutney. Den kan jo laves på mange forskellige måder, men her er et bud på en enkelt chutney, med sur-sød-stærk smag.

 

Opskrift græskar chutney

450-500 g renset græskar (svarer til et lille hokkaido)

1 1/2 – 2 røde chilier (alt efter hvor “hot” du ønsker din chutney)

30 g revet ingefær

5 spsk sukker

2 spsk hvidvinseddike

3 spsk vand

1/4 tsk salt

Græskaret skæres i små tern, 1×1 cm. Chilien skæres i tynde skiver og kernerne fjernes. Alle ingredienserne kommes i en gryde. Bringes i kog og derefter skal det stå og simre under låg i ca 40 minutter. Rør i det nogle gange undervejs.

Den færdige chutney hældes på atamonskyllet glas og kan herefter holde længe.

 

God til mange ting…. men særligt karry retter  😀

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: