Pasta-fri lasagne

Oven på en uge med mere fed og kulhydratrig mad end sædvanligt, har jeg valgt at lave en fedt fattig lasagne uden pasta. Som lasagneplader har jeg brugt tynde skiver af aubergine. Retten er mager og består faktisk kun af grøntsager. Jeg har lavet den med røde mungbønner, dels fordi jeg synes de er særlig godt egnet til lasagne og dels fordi de ikke skal stå i blød før kogning.

Det øverste lag auberginer, kunne ikke dække helt, men det gør lagene under 🙂

Opskrift: Pasta-fri lasagne

Tomat sovs:

175 g løg

130 g peberfrugt

1 stor rød chilli

3 fed hvidløg

1 1/2 ds hakkede tomater

1 tsk paprika

1 tsk salt

en lille håndfuld frisk basilikum (hakkes groft)

2 spsk tomatpure

1 spsk balsamico

500 g kogte røde mung bønner

lidt olie

lidt friskkværnet peber

200 g champignon

1/2 tsk timian

lidt frisk kværnet peber

“Bechamel” sovs

5 dl soyamælk

1/2 dl gærflager (se “Vigtigt i mit køkken“)

1/4 tsk revet muskatnød

4 tsk majsstivelse, udrørt i en lille smule vand

salt og peber

2 stk aubergine

Løg, hvidløg, peberfrugt og chili hakkes groft og svitses v middel varme i 5 minutter til løgene begynder at blive bløde og klare. Blend grøntsagern med de hakkede tomater. Hæld tomatsovsen i en gryde og tilsæt resten af ingredienserne. Bring i kog og smag til med salt og peber.

Steg champignoner med timian til de er bløde og let tørre.

Bring soyamælk, muskatnød og gærflager i kog. Tilsæt majsstivelsen under omrøring. Kog let i et par minutter, rør i sovsen imens. Smag til med salt og peber.

Skær auberginerne i tynde skiver på langs.

Smør et ildfast fad med lidt  olie. læge et lag auberginer, tomatsovs, drys lidt champignoner på og slut af med lidt bechamelssovs. Lav tre lag. Til sidst lægges et lag auberginer overhældt med bechamelssovs.

Bages ved 175 grader i 40 minutter.

Velbekommen 🙂

Reklamer

5 responses

  1. Hej, hvor meget gærflager putter du i? Der står kun 1/2!

    1. Hej Malene
      Der skulle stå 1/2 dl. Tak fordi du så det. Jeg har rettet i indlægget.
      🙂 Veganissen

      1. Tak for hurtigt svar. Er helt ny indenfor brug af gærflager, så jeg glæder mig til at prøve din opskrift 🙂

      2. De gør underværker. God fornøjelse 😀

  2. […] med grøntsagerne lever op til sit navn med en fedtfattig lasagne spækket med grønkål og porrer. Veganissen laver en naturligt glutenfri ‘lasagne’ med aubergineplader. Der er også Bananmads […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: