Karrysuppe med linser

Da jeg lavede madplanen havde ikke lige tænkt på at seitan bøffer var lidt tung mad, oven på en eftermiddags fødselsdag. Jeg valgte derfor at lave en noget lettere middag. Valget faldt på indisk karrysuppe med linser. Retten er fyldig pga linserne, men stadig kalorielet. Brug den som hovedret, eller som en dekorativ forret 🙂  Seitan bøfferne må jeg få lavet i næste uge.

Opskrift Karrysuppe med linser

1 porre

1 gulerod i mellem størrelse

2 fed hvidløg

5 hele nelliker

5 grønne kardemomme kapsler

2 små stænger kanel

gul karry (mængde efter smag)

1/2 tsk salt

2 1/2 dl røde linser

1 tsk herbamare (se”Vigtigt i mit køkken“)

1 l vand

165 ml kokomælk (en lille dåse)

lidt olie

økologisk citron i skiver

En stor håndfuld persille (eller koriander, vælg den du bedst kan lide)

Hak porre, gulerod og hvidløg og svits dem sammen med krydderierne i lidt olie,  i ca 5 minutter. Grøntsagerne skal ikke brunes, så pas på med varmen. Tilsæt linser, vand og herbamare. Bring suppen i kog og lad den småkoge under låg i ca 25 minutter (linserne skal være udkogte). Rør i suppen et par gange undervejs. Fisk nelliker, kardemommekapsler og kanel og og blend herefter suppen grundigt. Tilsæt kokosmælk og smag til med salt og karry. Lad suppen koge let et par minutter.

Server den rygende varm, med en skive citron, et drys persille og evt lidt groft brød. Magert, sundt og delikat 🙂

Velbekommen 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: