Stroganoff

Nogen gange synes jeg det er vildt hyggeligt med mad der smager lidt mere “gammel-dansk”, som f.eks. stroganoff. Her kommer min veganske version at denne klassiske simre-ret. En skøn efterårs og vinter ret og så er den god som gæstemad, da den er nem at tilberede og med fordel kan laves dagen før.

Opskrift Stroganoff

400 g seitan (svarer til to glas rømer seitan, se “Vigtigt i mit køkken“)

250 g hakket løg

2 fed hvidløg

250 g champignon

1 spsk mel

4 dl bouillon

2 spsk tomatpure

1 tsk paprika

1 tsk sennepspulver

3 laurbærblade

1 spsk HB sauce

1 dl soyafløde

salt, peber

lidt plantemargerine

lidt kulør

Svits seitan, løg og hvidløg til løgene er klare. Tilsæt melet og rør godt rundt, til al mel er absorberet. Under omrøring tilsættes bouillon og herefter tomatpure, HB sauce og krydderier. Lad retten simre ved svag varme i 30 minutter. Tilsæt champignon, soyafløde og et par dråber kulør og lad retten små koge i yderligere 5 minutter. Spises traditionelt med kartoffelmos.

Jeg valgte en mos der var lavet af persillerødder og pastinak, halvt af hver. Lidt salt, peber, muskatnød og et lille skvæt soyafløde. Denne mos ligger ikke så tungt i maven og smager rigtig lækkert.

Velbekommen 🙂

Reklamer

One response

  1. Lækkert – når man ser billedet kan man næsten glemme der ikke er kød i 😉
    Hvis den også smager af kød, sååå…

    Glæder mig til smagsprøver fra dit køkken i december! :-p

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: