Linseknækbrød

Jeg har lavet et knækbrød, som er bagt på linser i stedet for mel. Herved får det et højere protein indhold, højere fiber indhold og et lavere glykæmisk index. Alt i alt, meget sundere. Det bedste er at det faktisk smager bedre en alt købeknækbrød, jeg nogensinde har smagt 😀  og så er det meget nemt at lave!

I stedet for traditionel mel har jeg brugt linsemel, som jeg har fremstillet af røde linser, som er blevet blendet til mel. Et elektrisk kaffekværn kan sikkert også bruges til formålet.

Opskrift Linseknækbrød

2 dl/ca 150 g linsemel

1 dl havregryn

1dl sesamfrø

1,5 dl græskarkerner

50 g fint hakkede hasselnødder

1 dl boghvedemel

1 tsk salt

1 tsk bagepulver

2,5 dl vand

Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt vand og rør dejen godt sammen. Bred dejen ud på en plade med bagepapir. Portionen fylder en hel stor bageplade. Prøv og få det ca 5-6 mm tykt. Med en kniv eller et pizzahjul deles knækbrødet i ønskede størrelse. Bages i 25 minutter ved 200 grader (varmluft). Hvis du skærer det i stænger på 1×5 cm kan du bruge dem som snack til diverse dip. Men det smager også forrygende med marmelade!

 

Velbekommen 🙂

Reklamer

2 responses

  1. Hejsa,
    bare lige et enkelt spørgsmål:
    Koger du linserne inden du blender dem..?
    På forhånd tak for hjælpen… 😊

    1. Nej! Det er rå røde linser, som jeg blender til det fineste lyserøde mel.
      🙂 Line

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: