Nøddepostej

Så blev det weekend og tid til at lave lidt ekstra i køkkenet. Jeg har lavet en lækker nøddepostej. Det er rigtig god til frokost-bordet eller i madpakken. Et godt alternativ til de traditionelle postejer og patéer, som jo oftest er at finde på julefrokostbordet. Den er god både kold og varm og holder sig 5-6 dage i køleskabet, hvis den bliver opbevaret i en tætsluttende beholder.

Opskrift Nøddepostej

200 g champignon

80 g løg

1 stort fed hvidløg

300 g forkogte grønne linser

5 soltørrede tomater

½ tsk salt

2 dl havregryn

½ tsk timian

½ tsk paprika

1 spsk balsamico

50 g valnødder

1/4 tsk røget paprika

4 spsk vand

salt og peber

Løg og hvidløg pilles og hakkes groft. Champignonerne renses og flækkes i fire. Løg, hvidløg og champignoner steges ved middelvarme, til svampene begynder at falde lidt sammen og løgene er blanke. Grøntsagerne skal ikke brunes.

Skær de soltørrede tomater i tynde strimler og bland herefter alle ingredienserne i foodprocessoren. Hak til du har en jævn postej. Ønskes en grovere postej, stopper du foodprocessoren lidt før. Smag til med salt og peber.

Postej dejen fordeles i en form smurt med lidt olie. Glat overfladen med bagsiden af en ske. Pensl postejen med olie og bag den 40 minutter ved 170 grader og derefter 10 minutter ved 210 grader.

Velbekommen 🙂

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: