Chokolade-orange specier

Når der nu kun er en måned til jul er det på tide at støve småkageopskrifterne af. Tænk hvis en af dem er blevet ubrugelige i løbet af de sidste 10 måneder… Den slags er godt at have styr på i god tid. Så i dag startede jeg blødt ud med specier med chokoloade og appelsin. De er supernemme at bage og smage dejlig frisk … og lidt sødt 😉 Når du først har lavet dejen, kan den fint holde sig et par dage i køleskabet. Så tager du blot rullen frem 15 minutter før du skal servere dem, skærer et passende antal småkager, bager dem og vupti…. frisk bagte småkager. Total overskudsagtigt 😀

Opskrift Chokolade-orange specier

200 g nutana plantemargerine

250 g hvedemel

80 g flormelis

revet skal af en 1/2 appesin (skal være økologisk og IKKE overflade behandlet)

20 g fint hakket mørk (vegansk) chokolade

Plantemargerine, mel, flormelis og appesinskal æltes sammen til en ensartet blød dej. Chokoladen røres hurtigt i. Hvis du rører for længe, når chokoladen er i, risikerer du at chokoladen smelter lidt og så får kagerne en grumset farve. Lav en rulle af dejen på bagepapir (3-4 cm i diameter), pak papiret omkring og stil den på køl i mindst en time.

Når småkagerne skal bages, pakker du forsigtigt rullen ud og skærer den i ca. 5 mm tykke skiver. Bages på bagepapir i  12-14 minutter ved 200 grader. Kagerne må ikke blive brunlige i kanten, så smager de brændt. Specier er en hel lys småkage. God til kaffe, te, kakao og selvfølgelig et glas koldt soyamælk.

Velbekommen 🙂

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: