Scrambled tofu

Tidens trendy måltid har jo længe været brunchen. Med til brunch hører der traditionelt ikke ret mange veganske retter… men det er der heldigvis råd for. Et af disse er scrambled tofu. En sund, mager og lækker udskiftning af den traditionelle scrambled egg.

Det tager ikke ret lang tid at tilberede og mætter godt og længe, på en behagelig ikke “tung” måde. Hvis den laves på en god teflon-pande, skal der næsten ikke bruges fedtstof og bliver dermed en meget let og samtidig proteinrig ret.

Jeg bruger en fast silke tofu (Blue dragon, sælges af og til i netto), som jeg synes har den perfekte konsistens. Hvis tofuen er for blød, smatter retten meget og bliver lidt grød-agtig i konsistensen. Hvis du kun kan få fat i en helt fast tofu, kan den godt bruges, hvis den hakkes rimelig fint, inden den kommer på panden.

 

Opskrift Scrambled tofu

350 g fast silke tofu

125 g champignon i skiver

125 g fint snittet porre

lidt olie

1 tsk gul karry

1/4 tsk stdt spidskommen

1/4 tsk timian

Salt og peber

Champignon, porre, karry og spidskommen, lidt salt og peber svitses i 6-7 min ved lidt over middel varme. Hak tofuen groft og kom den på panden til grøntsagerne, tilsæt timian. Med en ske eller palet vendes retten nu hyppigt, og store tofu stykker mases ud til den ønskede størrelse. Efter yderligere knap 5-10 minutter er retten færdig. Stege tiden afhænger af hvor friske svampene er. Den væske som træder ud af svampene skal være fordampet. Scrambled tofu er færdig, når væsken er fordampet. Smag til med salt og peber og drys med frisk purløg lige inden servering.

Godt til en grov bolle, rugbrød, ristet toast… og ja baked beans 😀

 

Velbekommen 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: