Tomatsuppe

Efteråret er den perfekte årstid for suppe. En af de rigtige gode er tomatsuppen. Den kan tilberedes på et utal af måder og krydres efter smag og behag. Her er mit bud på en god og kraftig tomatsuppe. Den kan selvføgelig spices op med f.eks. chili og det kan jeg selv godt lide, men det er ikke så populært hos hustandens yngre medlemmer… så her er den chililøse version 😉

Ydermere er tomatsuppe en rigtig billig ret og kalorielet. Men det vigtigste er nu at den er sund og smager …. af mere ….

Opskrift Tomatsuppe

100 g skrællet groft hakket gulerod

150 g skrællet og groft snittet løg

100 g kartoffel i tern (ca 2 cm på hver led)

2 fed hvidløg (ønskes en helt mild suppe så brug kun 1)

1 tsk paprika (vær opmærksom på at styrken af paprika varierer meget, start evt med halvdelen og tilsæt lidt mere undervejs, hvis du synes)

1/2 tsk timian

1/2 – 1 tsks oregano

3 ds hakkede tomater

Lidt oliven olie

salt og peber

Svits grøntsager og paprika i 5-7 minutter. Tilsæt de hakkede tomater, lidt salt og peber. Bring suppen i kog og laden den små koge 1/2 time under låg. Rør i den et par gange. Når grøntsagerne er helt møre, gerne meget møre, blendes suppen grundigt med en stavblender. Tilsæt timian og oregano, smag til med salt og peber og lad suppe simre yderligere 5 minutter. Server med godt brød til eller en skefuld ris i.

Velbekommen 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: