Banankage

Anden del af dagens kage menu bestod af banan. Det er en fast kage, som er lækker saftig og samtidig lidt tung i det. Uhhmm rent guf. Den kan pyntes med topping, man har lyst, men jeg synes, at en chokolade topping er allerbedst.

Opskrift Banankage

 

55o ml mel

 

2 tsk bagepulver

 

½ tsk salt

 

200 ml sukker

 

1 tsk stødt kanel

 

2/3 tsk stødt nelliker

 

4 bananer

 

½ dl olie smags neutral, f.eks. raps

 

1 dl soyamælk (eller anden plantemælk)

 

1 tsk vanille ekstrakt

Bland de tørre ingredienser i en røreskål. Mos bananerne og rør dem grundigt i. Tilsæt olie, soyamælk og vanille ekstrakt. Rør dejen godt igennem. Kom den i en smurt springform og bag den ved 175 ° C i 45 minutter.

Når kagen er kølet af pyntes den f.eks. med chokolade topping.

Opskrift chokolade topping

125 g vegansk chokolade

100 g flormelis

80 g tofutti creamy smooth som har stuetemperatur (neutral soya fløde”ost”, købes i helsekostbutikker)

Chokoladen smeltes forsigtigt. Flormelis og soya”osten” røres sammen med en gaffel. Når du har rørt et par minutter bliver det mere flydende. Rør den varmechokolade i og fordel straks toppingen på kagen. Hvis det stivner kan du varme det forsigtigt op over vandbad eller i mikroovn (på laveste effekt).

velbekommen 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: