Blåbærmuffins / vanillemuffins

Så har vi fødselsdag igen og det kræver naturligvis kage, i rigelige mængder 🙂 Fødselsdagsbarnet har valgt en kagemenu bestående af blåbær muffins, banankage og kokoskugler.

Muffin opskriften er en basis opskrift på vanillemuffins, som kan varieres efter lyst med blåbær, hindbære, chokolade, nødder…. eller enkelt og godt som de er. Opskriften giver ca 20 muffins, lidt afhængig af formenes størrelse.

Opskrift Blåbærmuffins

370 g mel

3 tsk bagepulver

1/2 tsk salt

125 g margerine

300 g sukker

1 tsk vanilleekstrakt

4 dl soyamælk (eller anden plantemælk)

2 spsk eggreplacer (se vigtigt imit køkken)

3 spsk vand

120 g blåbær (hvis de er frosne, skal de lige tø 1/2 time

Pisk egg-replacer med de 3 spsk vand i en lille skål. Bland de tørre ingredienser. Pisk smeltet margerine og sukker grundigt sammen. Pisk herefter mælk og de tørre ingredienser i. Vend egg-replacer i og til sidst vendes blåbærene i. Blåbær har en tenden til at synke til bund i muffinformene. Hvis dette generer dig (hos os er det noget vi godt kan lide) lægger du blåbærene på toppen af de fyldte muffins.

Bag dem ved 190 grader i 25-30 minutter. Drys med flormelis lige inden servering

Velbekommen 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: