Black eyed peas stuvning

Stuvning er skønt når det er koldt og mørkt udenfor. Det tager ingen tid at komme ingredienserne i gryden og herefter passer retten egentlig sig selv, indtil den skal spises… dejlig nemt. Denne stuvning er mild og smagen af de søde kartofler kommer helt til sin ret.

Opskrift Black eyed peas stuvning

500 g for kogte bønner (black eyed peas/sortøje bønner)

1 mellem stort løg

2 stængler bladselleri

2 store søde kartofler

2 fed hvidløg

4 dl soyamælk

4 spsk gærflager (se “Vigtigt i mit køkken“)

1,5 tsk  paprika

0,5 tsk rosmarin

0,5 tsk salt

3 spsk majsstivelse

evt lidt vand

lidt margerine/olie

lidt frisk kværnet peber

Løget snittes middelfint og svitses nogle minutter i fedtstoffet, til de er klare. Kartoflerne skæres i tern (små mundrette bidder), hvidløg snittes fint og selleri snittes i tynde skiver. Grøntsager og bønner kommes i gryden. Gærflager, majsstivelse og krydderier udrøres i soyamælken, som hældes i gryden. der røres rundt. Tilsæt evt. lidt vand så væsken lige knap dækker, du kan også tilsætte lidt vand undervejs, stuvning må ikke blive tør, men heller ikke være våd i det…. Kværn lidt peber over og bring retten i kog underlåg. Skru ned og lad den simre i ca 20-25 minutter.

Velbekommen 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: