Aubergine og kikærte-gryde

Midt i al juleguffen er det godt med lidt sund og magert. Denne ret er dejlig til de kolde dage. Lav en stor portion og hav evt til flere dage.

Opskrift Aubergine og kikærte-gryde

1,5 aubergine

175 g løg

175 g bladselleri

2 store fed hvidløg

600 g kogte kikærter

2 ds hakkede tomater

1 tsk koriander frø

1 tsk spidskommen

2 tsk garam masala

1 tsk chiliflager

3 laurbærblade

2 små stænger kanel

lidt olie

Prik huller i auberginerne med en gaffel og bag dem ved 200 grader. Køl dem lidt af og fjern skinnet. Skær aubergine kødet i tern. Rist korianderfrø og spidskommen på en tør pande, det tager kun et minut eller to. Skær løg, hvidløg og selleri ud og svits dem i lidt olie, til løgene er klare. Tilsæt krydderierne og svit i yderligere 3-4 minutter. Tilsæt kikærter og hakkede tomater og lad retten simre i 15 minutter. Server med et drys frisk persille og groft brød.

IMG_2029

Velbekommen 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: