Vanillekranse

 

IMG_2011

Nisserne anbefaler selvfølgelig også vanillekranse 🙂

Her er verdens bedste vanillekranse og så er de endda veganske!

Vanillekranse er iøvrigt det eneste fornuftige jeg kan finde på at bruge min kødhakker til (den fulgte med i tidernes morgen, da jeg købte min køkkenmaskine).

Opskrift Vanillekranse 

110 g mandler

500 g hvedemel

330 g plantemargarine

220 g sukker

2 spsk egg-replacer (se “Vigtigt i mit køkken“)

3 spsk vand

1 stang vanille


IMG_2034Mandlerne smuttes og hakkes ganske fint (brug gerne en foodprocessor). Kornene skrabes ud af vanillestængerne. Egg-replacer piskes med vandet til en luftig skum. Margarinen smuldres i melet. ælt sukker, vanillekorn og mandler i. Tilsidst æltes egg-replacer skummen i. Dejen stilles koldt i nogle timer eller natten over. Kør den kolde dej gennem kødhakkeren, med en stjerneform for udgangshullet. Her er det godt med en masse børn, til at tage imod dejstrimlen 😉

Form små kranse og læg dem på en plade med bagepapir og bag dem 6-8 minutter v 200 grader. Hold øje med dem. De må ikke blive lysebrune. Køl dem af på en bagerist, straks de kommer ud af ovnen.

Spis dem til kaffe, the eller glas iskold soyamælk…

 

Kagerne holder sig fint 8-10 i en tætsluttende beholder.

 

 

IMG_2040

 

Velbekommen 🙂

Reklamer

2 responses

  1. Hej 🙂 Kan man bruge fiber husk istedet for egg-replacer, og ved du evt. hvor meget ? 🙂

    1. Jeg tror husk bliver for fiber-gtigt. Prøv hellere med hørfrislim (lyder ikke så lækkert, men er ganske effektivt). Her ville jeg nok bruge 2,5 spsk.
      Glædelig jul 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: