Spaghetti Carbonara – vegansk

Spaghetti Carbonara er en fed, kolesterol-bombe fra det italienske køkken, som jeg må bekende jeg tidligere nød! At lave den i en lidt sundere og kolesterolfri version var  en stor glæde for mig. Jeg har valgt at komme væsentligt mere facon (vegansk pendant til bacon) i, end man ville bruge bacon i den originale ret. Dette for at få en lidt bedre fordeling mellem protein og kulhydrater.

Opskrift Spaghetti Carbonara

250 g tofu, neutral eller røget

1/2 dl soyaIMG_2044

1/2 dl tomatpure

1 dl engelsk sauce

1 tsk paprika

1/4 tsk røget paprika (udelades hvis du bruger røget tofu)

2 dl soyamælk

1 dl soyafløde

1/2 dl gærflager (se “Vigtigt i mit køkken“)

1 tsk majsstivelse

salt, peber og muskatnød

ca 300 g spaghetti (ønskes retten glutenfri, brug en glutenfri pasta)

Frisk purløg

Lav en marinade af engelsk sauce, tomatpure, soya, paprika og evt røget paprika. Skær tofuen i små fine tern og vend dem i marinaden. Lad tofuen hvile i 20-30 minutter. Bland soyamælk, soyafløde og gærflager i en lille gryde. Bring sovsen i kog, mens du rører i den. Krydder med salt, peber og lidt revet muskatnød. Rør majsstivelsen op en lille smule vand og kom det i sovsen mens den koger. Lad sovsen småkoge et par minutter. Kog pasta, som anvist på pakken. Steg tofuen ved god varme, mens du hyppigt vender den. Den må ikke brænde på, men godt få rigtig god varme i 10-15 minutter.

Vend spaghettien i sovsen, fordel facon henover og pynt med frisk hakket purløg. Server med en frisk grøn salat.

IMG_2045

 

Velbekommen 🙂

Reklamer

2 responses

  1. Undskyld, men hvad mener du med ‘soya’? Er det soyasauce? 🙂 På forhånd tak!

    1. Ja. Det er da en fejl. Der skulle stå soyasauce😊

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: