Ikke-Ost med purløg

Her kommer endnu et bud på en erstatning for ost. Den er blød og lækker i konsistensen, uden at være flydende. Du kan nemt give den en anden smagsvariant. Lav f.eks. en ikke-ost med paprika (uden purløg, men med 1 tsk paprika og en lille smule fint hakket rød peberfrugt rørt i til sidst), champignon, hvidløg… eller hvad du har lyst til. En luftig og frisk delikatesse på brunchbordet, frokostbordet eller som mellemmåltid.

Opskrift Ikke-Ost med purløg

1,5 dl hirseflager

4,5 dl soyamælk (eller anden plantemælk)

1 knivspids salt

60 g cashewnødder

1 tsk løgpulver

1/4 tsk hvidløgspulver

1 tsk sennepspulver

lidt revet muskatnød

1 spsk citronsaft

2 spsk tahin

1 spsk herbamare (se “Vigtigt i mit“)

Lidt frisk hakket purløg

1 spsk hvidvinsbalsamico

1,5 spsk agar-agar

5 spsk vand

Kog en grød af hirseflager, soyamælk og salt, det tager ca. 5 minutter. Hak nødderne helt fint i en minihakker. Kom grøden og herbamare i en foodprocessor (tror også en blender er fin til formålet) og kør i et par minutter. Tilsæt nødderne og kør igen til massen begynder at se ensartet ud. Tilsæt resten af ingredienserne, undtagen agar-agar og vand. Kør igen til massen er jævn. Smag ikke-osten til.

Bring vand og agar-agar i kog, i en lille gryde, under konstant omrøring. Hvis du ikke rører risikerer du at det klistrer sammen i bunden af gryden. Hæld den varme agar-agar i foodprocessoren og kør grundigt igennem. Dæk et par forme med film og hæld massen i. Dæk til og stil den koldt i mindst et par timer.

Uhmm….

IMG_2064

Velbekommen 🙂

One response

  1. […] ost! Ja jeg spiser ost… altså vegansk ost. Nogle gange laver jeg selv vegansk ost, både smøreost og skæreost, men når jeg ikke lige har tid til det, har Odense heldigvis en helskostbutik med et […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: