Seitan Bøf

Her er en super nem og lækker opskrift på seitan bøf. Seitan har et meget højt proteinindhold, lavt fedtindhold og selvfølgelig ingen kolesterol. Man kan godt lave sin egen seitan fra bunden. Det gøres ved at lave en bolle af mel og vand og så vaske kulhydrat ud af bollen, til man står med en gluten-protein-bolle. Jeg har aldrig selv prøvet, mest fordi det forekommer mig langsommeligt og kedeligt….. Jeg køber min hvedegluten via http://www.veganwonderland.de. Det er billigt(ca 20 kr pr. kilo!), hurtig levering og holder sig meget længe. Seitan er dejlig nemt at arbejde med og smager rigtig godt.

Denne opskrift er en meget mild basis opskrift. Du kan krydre den lige efter dit hoved. Ligeså vel som udskæringerne kan varieres alt efter brugen. Her har jeg vist et par bøffer og nogle strimler som egner sig perfekt til pitabrød eller lignende.

IMG_2049Opskrift Seitan Bøf

5 dl gluten

1 tsk løgpulver

1 tsk hvidløgspulver

1 tsk sennepspulver

1 tsk paprika

1/2 tsk røget paprika

1/2 tsk rosmarin

90 g champignon

1 spsk soyaIMG_2053

1 spsk balsamico

1 spsk HP sauce

2 dl vand

90 g champignon

Bland gluten og krydderier i en skål. Fin hak champignonerne i en minihakker eller foodprocessor. Bland soya, balsamico, HP sauce, vand og champignoner i en anden skål. Hæld de våde ingredienser over i de tørre og ælt godt igennem. Form et brød af dejen og pak den grundigt ind i staniol. Damp den i 60 minutter. Din seitan er nu klar til brug. Skær den i skiver og steg den som bøffer. Skær den i strimler som steges og bruges i pitabrød, stroganof, wok retter eller…. . Hak det groft og brug det i biksemad….

Her serveret med en portion salat, som en slags vegansk stenalderkost 😉

IMG_2056

Velbekommen 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: