Raita

Raita er et indisk tilbehør, som minder om den græske tzatziki. Den kan varieres på mange måder. Til en lidt stærk dal er det super forfriskende med en velafbalanceret og let krydret raita. Raita er også lækker på en tyk skive godt brød eller i en chapati (indisk pandekageformet brød).

Det er nemt at lave, men den bliver bedst hvis du en del timer i forvejen afdrypper yoghurten. Kan du ikke nå det, så får den blot en lidt tyndere konsistens.

Opskrift Raita

500 ml soya-yoghurtIMG_2067

1 agurk

1/2 stor rød chili (de er knap så stærke som de små)

2 fed presset hvidløg

140 g majs

en lille håndfuld frisk persille

1 tsk spidskommen

salt og peber

Stil yoghurten til afdrypning 4-5 timer før (mindre eller ingen afdrypning er jo muligt) i en si foret med et tyndt viskestykke. Rist spidskommen på en varm tør pande i ca 2 minutter, det må ikke branke, så vend det hyppigt. Flæk agurken på langs og brug en teske til at fjerne kernerne i midten. Tør resten af agurken grundigt. Skær den i små tern, som svarer til majsene i tørrelsen. Hak chilien og persillen ganske fint. Bland alle ingredienserne i en skål og smag til med salt og peber. Server raita kølig, gerne til varme, stærke retter.

IMG_2071

Her serveret med en stærk dal med aubergine, sqaush, bladselleri, hvide linser, frisk chili og krydret med bl.a. garam masala

Velbekommen 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: