Brunkager

Nisserne drømmer om brunkager IMG_2011

Julen er vist over os…. hvis du mangler en hurtig småkage til juledagene, skulle du lave en brunkage dej. Den holder sig op til 12 dage i køleskabet. Når dejen først er klar, tager det kun 3 minutter at sætte dem i ovnen og vupti…. hele huset dufter af jul og der er nybagte småkager til alle nisser og dem der bare elsker brunkager.

Opskriften er helt klassisk. Jeg har lavet disse her så længe jeg kan huske tilbage. Da jeg gik på vegansk kost blev smørret skiftet ud med plantemargarine og det har ikke gjort nogen forskel for andet en dyrene, miljøet og min sundhed… ok det er måske lidt stort at tale om sundhed lige her 😉

Opskrift Brunkager

125 g plantemargarineIMG_2113

100 g sukker

100 g mørk sirup

1 tsk natron

1/2 tsk stdt ingefær

1/2 tsk stdt nellike

1/2 tsk stdt kardemomme

1,5 tsk stdt kanel

30 smuttede og fint hakkede mandler

250 g hvedemel

Sukker, sirup og plantemargarine bringes i kog. Tag gryden af varmen og lad massen køle ned i 5 minutter. Bland de tørre ingredienser i en røreskål. Hæl den let afkølede masse i under omrøring. Rør et par minutter, til dejen er fast. Del dejen i to og form to pølser som pakkes ind i film. Stil dejpølserne på køl i mindst 4 timer. Tril dem en gang eller to undervejs, hvis du gerne vil have dem helt runde.

10 minutter før servering: Skær helt tynde skiver af dejen, læg dem på en plade med bagepapir og bage kagerne i ovnen ved 200 grader i 6-7 minutter. Hold øje med dem. De må ikke begynde at blive mørke, så smager de brændt.

Billede af nybagte kager kommer på bloggen i aften 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: