Fyldte bagte tomater

Selv midt i juletiden skal der selvfølgelig koges linser. Linsesæsonen varer hele året her i huset 😉 Disse tomater kan varieres som man har lyst. Jeg lavede dem som hovedret, men de kan fin bruges som forret i en lidt mindre tomat, eller som en tapas i en endnu mindre tomat. Husk at sætte bagetiden lidt ned, hvis du bruger mindre tomater. Endvidere kan fyldet krydres som man nu har lyst, eller som det passer til resten af menuen.

De kan med fordel laves dagen før og så blot bages lige inden servering.

Opskrift Fyldte bagte tomater

2 dl røde linserIMG_2098

5 dl vand

1 tsk herbamare (se “Vigtigt i mit køkken“)

100 g frisk spinat

1 stort fed hvidløg

1 tsk balsamico

1 tsk paprika

1/4 tsk røget paprika

0,5-1 chilipulver

1 tsk romarin

1 tsk timian

salt og peber

1 dl mel

2 dl rasp

store tomater

oliven olie

Kog linserne i vandet med herbamare, til de er kogt helt ud, efter ca 20-25 minutter. Alle ingredienserne, undtagen rasp, tomater og olie, mixes sammen i en foodprocessor. Til sidst røres rasp i og farsen smages til med salt og peber.

Skær et hul omkring stilken i tomaterne og bruge en teske til at skrabe kernene ud. Vend bunden i vejret på tomaterne og lad dem dryppe af 10 minutter på køkkenrulle. Fyld fars i tomaterne, sørg for at få fyld i alle kroge. Stil tomaterne i et fad smurt med olie og bag dem ca 30 minutter ved 180 grader. Bagetiden afhænger lidt af tomaternes størrelse. Helt små tomater skal kun have omkring 20 minutter. Tomaten skal være mør, men holde formen.

Evt overskydende fars steges til små deller.

Her serveret med stuvet spidskål og deller

IMG_2101

Velbekommen 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: