Kikærter med spidskål og tomat

Godt nytår til jer der kigger forbi veganissen af og til 🙂

Efter 10 dage med jul og nytår vil jeg starte det nye år op med en dejlig let ret, som en befriende kontrast til al festmaden. Det er endnu et bud på hvordan den skønne spidskål kan tilberedes og hvordan du kan lave super lækker og sund mad. Spis retten til ris eller groft brød. Har du brug for lige at smide et kilo eller to efter julen, så spis retten som den er, evt med en skål frisk salat.

Opskrift Kikærter med spidskål og tomat

675 g spidskål

3 løg

1 chili (vælg den du bedst kan lide)

3 fed hvidløg

4 ds hakkede tomat

1 spsk tomatpure

1 kg forkogte kikærter

2 tsk paprika

1 tsk knust spidskommen

1 tsk timian

1 tsk rosmarin

2 tsk salt

salt og peber

lidt olie

evt en håndfuld frisk basilikum

Snit kål, hvidløg, løg og chili fint og svits grøntsagerne i lidt olie, ved middel varme, til kålen begynder at mørne. Tilsæt krydderier og kikærter og svits videre et nogle minutter endnu. Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og frisk basilikum (groft hakket). Lad retten simre 10-15 minutter. Smag til med salt og peber.

Masser af god smag, fibre, protein og lavt kalorie indhold. Uhhmm ….

IMG_2163

Velbekommen 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: