Fyldig svampesuppe

De bedste svampesupper, laves uden tvivl om efteråret af ny-plukkede svampe. Men resten af året skal du alligevel ikke holde dig tilbage. Mange supermarkeder har et bredt udvalg af friske svampe i perioder. De tørrede svampe, specielt Karl-Johan, er faktisk ganske gode i supper, sovse, pateer mv.

Denne svampesuppe er oprindeligt udviklet af min mand, men nu har jeg kuppet opskriften og laver den selv 😉 Den er intet mindre end fantastisk. Spis den med lækkert groft brød til. F.eks. Rugflûte med soltørrede tomater.

Opskrift Fyldig svampesuppe

60 g tørrede Karl-JohanIMG_2166

200 g markchampignon

700 g kartofler

150 g blomlål

90 g gulerod

80 g porre

2 fed hvidløg

1 l kogende vand

1 spsk herbamare

1,5 spsk majsstivelse og lidt koldt vand

1,5 dl soyafløde

lidt plantemargarine

salt og peber

De tørrede svampe lægges i blød 30-60 minutter før den øvrige tilberedning. Når de skal bruges hældes de i en si og drypper af. IMG_2168Snit grøntsagerne i små tern. Svits grøntsagerne i plantemargering ved middel varme i 10-15 minutter. Hæld 1 liter nykogt vand over, så grøntsagerne lige netop er dækket, tilsæt herbamare og bring suppen i kog. Læg låg på og lad den simre i 25 minutter, rør i den nogle gange undervejs. Rør majstivelsen ud i en lillesmule koldt vand og hæld det i suppen under omrøring. Læg låg på og lad retten simre yderligere 5 minutter. Sluk for varmen, tilsæt soyafløde og smag til med salt og peber.

Hvis suppen får lov til at koge med soyafløden, risikerer du at den skiller lidt. Det kan ikke smages, men ser selvfølgelig ikke så fint ud.

Server suppen varm med et godt brød til. Her med Rugflûte med soltørrede tomater.

IMG_2172

Velbekommen 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: