Rugflûte med soltørrede tomater

Jeg forsøger generelt ikke at spise for meget brød, til gengæld må det så godt være ekstra lækkert, når jeg lader det indgå som en del af min aftensmad. Disse små portionsflûte er nemme at lave og smager mildt og svagt sødt. En rigtig lækkerbidsken…

Brud dem til suppe, en god humus, brunchbordet eller med gnavegrønt til madpakken.

Opskrift Rugflûte med soltørrede tomater

4 dl lunkent vand

20 g gær

10 soltørrede tomater

300 g rugmel

200 g hvedemel

100 g grahamsmel

1 tsk salt

1 tsk rosmarin

2 spsk olivenolie

Rør gæren ud i det lunkne vand. Hak de soltørede tomater helt fint. Tilsæt rugmel, olie, soltørede tomater, salt og rosmarin og bland det godt. Tilsæt efterhånden resten af melet og ælt dejen godt igennem. Vær opmæksom på at melmængden kan variere lidt alt efter melets kvalitet. Pas på med at lave den for tør, så bliver brødet mindre blødt. Lad dejen hæve i 45 minutter. Form små flûte og lad dem efterhæve 20-30 minutter. Skær et par riller i hvert brød og bag dem ved 200 grader i 18-20 minutter.

IMG_2171

Velbekommen 🙂

Reklamer

2 responses

  1. That is a very good tip especially to those fresh to the blogosphere.
    Simple but very accurate information… Appreciate your sharing this one.
    A must read post!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: