Lyn-deller med rødbede råkost

Det er dejligt at give mad den tid den skal have, men nogle dage skal det altså bare ikke tage for lang tid… ihvertfald hjemme hos os 😉 Så er lyn-deller en god løsning. De er faktisk lækre, selvom de er lidt mere enkle i det, end når jeg hakker og snitter diverse grøntsager i.

Råkost er meget andet en revet gulerødder, selvom det også er godt, sætter jeg pris på variation. Derudover elsker jeg vinterens mange rodfrugter. De er billige og super sunde. Så det er bare med at komme i gang med dem. Denne råkost er lidt sød i det og meget børnevenlig.

Opskrift Lyn-deller

300 g røde linserIMG_2177

2 tsk karry

2 dl mel

1 stort fed hvidløg

1 tsk rosmarin

salt og peber

vand

olie

Kog linserne i vand med salt og karry til de er helt møre. Evt overskydende vand sies fra. Tilsæt presset hvidløg, rosmarin, friskkværnet peber og mel. Bland farsen godt og smag til med salt og peber. Steg dellerne i olie ved lidt over middel varme til de er gyldne på begge sider. Server til f.eks. råkost og fuldkornspasta.

Opskrift Rødbede råkost

300 g rødbedeIMG_2175

200 g pastinak

200 g æble

100 græskarkerner

2spsk balsamico

1 tsk agavesirup

1 kvivspids salt

Skræl rødbede og pastinak og riv dem groft. Skræl æblet og skær det i små tern. Græskarkernerne ristes på en varm, tør pande (høj varme), et par minutter, til de begynder at poppe. Pas på de ikke brænder på. Kværn lidt salt over og køl dem af. Bland grøntsagerne og kernerne. Lav en dressing af balsamico, sirup og salt og hæl den over råkosten. Vend den godt igennem.

Et hurtigt måltid for hele familien

IMG_2179

Velbekommen 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: