I aften stod den på en enkel og klassisk ratatouille, som jeg valgte at tilsætte bønner. Ratatouille kan bruges til ris, pasta, kartofler, bønner, linser eller brød… En dejlig taknemmelig ret. Jeg valgte at komme bønner i retten og lade dem simre med, så de fik smag fra retten.
Opskrift Ratatouille med bønner
1 squash
1 stort løg
1 rød peberfrugt
2 fed hvidløg
1 lille rød chili (ikke for stærk)
1 tsk paprika
1 tsk basilikum
1 tsk oregano
2 ds hakkede tomater
0,5 – 1 dl vand
450 g forkogte bønner
oliven olie
sal og peber
Rens og snit grøntsagerne i ønskede størrelse. Svits dem i olien ved middelvarme i 6-7 minutter. Tilsæt krydderier og bønner. Svits yderliger et par minutter. Tilsæt hakkede tomater og lidt vand og bring retten i kog. Læg låg på og skru ned. Lad retten simre ca. 30 minutter. Rør i den et par gange undervejs. Smag til med salt og peber. Server ratatouille rygende varm, her med en god rugbolle.
Velbekommen 🙂