Fyldig Kikærtesuppe

En af kikærternes mange fine egenskaber er deres nøddeagtige konsistens og smag. Denne egenskab kan bruges fuldt ud ved at lave en suppe med masser blendede kikærter i. Den give en næsten cremet konsostens. Rent guf. Suppen mætter meget og er derfor rigtig god som hovedret. Hvis du bruger den som forret, så server den i små portioner 😉

Suppen kan fint stå alene, men jeg synes nu det er lidt hyggeligt med lidt til. Jeg valgte at lave sprøde brød med grillet vegansk skæreost.

Opskrift Fyldig KikærtesuppeIMG_2316

2 tsk herbamare (se “vigtigt i mit køkken“)

8,5 dl kogende vand

175 g revet gulerod

175 g fint hakket løg

2 fed fint hakket hvidløg

1 tsk stdt spidskommen

0.5 tsk paprika

0,25 tsk cayennepeber

1,5 tsk salt

1 spsk citronsaft

400 g kogte kikærter

olie

peber

Opløs herbamare i det kogte vand. Blend kikærter og ca halvdelen af vandet til en ensartet cremet konsistens. Svits grøntsagerne ved middel varme i ca 8 minutter. Tilsæt spidkommen, paprika, cayenne og salt. Svits et par minutter til. Tilsæt resten af ingredienserne og bring suppen i kog. Skru ned og lad den simre 5-10 minutter. Smag til med salt og peber. Server den helt varm.

IMG_2319Velbekommen 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: