Perlebyg med peberfrugt og tofu

IMG_2367Som et alternativ til ris og pasta kan vi med fordel bruge perlebyg. Perlebyg udmærker sig ved at have et lavt glykæmisk indeks. Når vi vælger
fødevare med lavt glykæmisk indeks, er vores blodsukker mere stabilt og hermed nedsættes risikoen for bl.a. hjertesygdomme og diabetes. Da blodsukkeret ikke får så store udsving, når vi spiser fødevare med lavt glykæmisk indeks, får vi mindre trang til at spise sødt og holder os mætte i længere tid. Så kom igang med at spise den sunde perlebyg! Her har jeg lavet den som et eksempel på hvordan man kan lave en “risotto-ret” i en langt sundere version.

 

 

 

Opskrift Perlebyg med peberfrugt og tofu

300 g peberfrugt (gerne i flere farver)IMG_2334

100 g porre

2 fed hvidløg

1 tsk sød paprika

1 lille rød chili

200 g fast tofu

500 perlebyg

1 tsk rosmarin

1 tsk timian

salt og peber (efter smag)

olie

vand

Snit peberfrugterne i smalle strimler ca 3-4 cm lange, snit porre, chili og hvidløg fint. Hak tofuen i små tern. Svits grøntsager, tofu og paprika ved middelvare til porrene er bløde. Tilsæt salt, peber, rosmarin, timian og perlebyg og svit et par minutter til. Dæk retten med vand og lad den simre under låg. Rør i retten flere gange undervejs. Tilsæt evt lidt vand løbende. Kogetiden er ca 20 minutter, men læs på den perlebyg du har købt, da det kan variere. Spis den som den er, eller med en sprød salt til.

IMG_2339

Velbekommen 🙂

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: