Seitan med ingefær

Seitan er dejlig hurtig mad. Hvis du selv laver din seitan fra gluten, kan du roligt lave en større portion end du spiser. Det kan fint holde sig op til 10 dage i køleskabet. Så skærer du blot det af du skal bruge undervejs. Hvis du ikke selv laver seitan, kan du købe en glimrende seitan på glas fra Rømer, har du ikke en helsekost i nærområdet der sælger det, kan du købe det i flere net-helsekostbutikker. Seitan på glas er langtidsholdbar, så det kan godt betale sig at købe mange glas.

Nå men tilbage til aftenens hurtige mad…. 🙂  Jeg har hele dagen haft en lyst til seitan og selvfølgelig skulle der ingefær i! Jeg synes at lidt sødt passer rigtig godt til ingefær, især hvis det er en frisk lidt stærk ingefær jeg bruger. Derfor valgte jeg at kombinere med masser af ærter og broccolistilk (smid aldrig broccolistilk ud, skær den i små stænger og brug dem i pande, gryde, wok og ovnretter). Resultatet blev en skøn frisk ret, som varmt kan anbefales.

Opskrift Seitan med ingefær

50 g fint snittet ingefær

100 g broccoli stænger

200 g ærter (helst de fine, med en lidt sød smag)

200 g hakket seitan

1 tsk chiliflager

2 tsk cajunmix eller rød karry

1,5 dl sojafløde

1,5 dl vand

Svits ingefær, broccolistænger og krydderier i et par minutter ved middel varme. Tilsæt seitan og svits i yderligere 3-4 minutter. Tilsæt ærter, bruger du frosne ærter, så lad dem lige tø på panden, før du tilsætter sojafløde og vand. Bring retten i kog og skru ned. Lad den små koge til den er kogt lidt ind (tager ca 5 minutter). Smag til med soja eller salt. Spis retten til pasta, ris, bygkerner, bulgur eller lækkert groft brød. En dejlig nem og sund hverdagsret.

IMG_2380

 

Velbekommen 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: