Cottage pie – vegansk

IMG_2456

Da kartoflerne kom til Europa, opstod retten cottage pie hurtigt, som en billig måde at tilberede rester på. Man brugte rester fra gårdsdagens kødret til bunden af en pie og ovenpå, lagde man et låg af kartoffelmos. En lækker og billig måde at få brugt sine rester. Til min cottage pie har jeg brugt resterne af gårdsdagens milliongryde.

Retten kan tilberedes i små ildfast portionsskåle, eller et større fad, alt efter hvad du har i køkkenet, eller hvordan du lige tænker det vil være bedst at servere.

 

 

 

Opskrift Cottage pie

Milliongryde rest

Kartoffelmos

Jeg lavede mos af 2 kg kartofler og havde 2/3 af milliongryden til overs fra i går. På billedet nedenunder, kan du få en fornemmelse af hvor meget mad det egentlig er. Jeg vil sige det fint dækker til 5 personer.

Læg milliongryden i bunden af skålen, ca halv fyldt. Fyld efter med et lag kartoffelmos. “Riv” kartoffelmose med en gaffel (se billede) og lav en let bølget overflade. Bag retten i 30 minutter ved 180 grader og server med en grøn salat. Det er reste mad med stil 😉

IMG_2451

 

Velbekommen 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: