Gule ærter

Gule ærter er jo en klassisk dansk ret. Og det smager dejligt også uden kød…. Her er et bud på denne ret, som er lidt hyggelig på en gråvejrsdag. Samtidig er det sundt og magert. To ting jeg sætter pris på ind i mellem 😉 Portionen nedenfor er fin til ca 7 personer. Jeg lavede med vilje en stor portion, da jeg tænker resterne kan bruges til at eksperimentere lidt med i de kommende dage.

Opskrift Gule ærter

900 g gule ærter

3 porre

400 g knoldselleri

1 spsk herbamare

2 tsk paprika

en håndfuld friske timian kviste

vand

salt og peber

Start om morgenen med at sætte ærterne i blød, de skal stå 6-8 timer.

Skræl og  hak knoldsellerien i små tern. Rens og snit porrene. Kog dem sammen med halvdelen af timianen og paprikaen i 1,5 liter vand i 10 minutter. Fisk timian op og tilsæt de gule ærter, herbamare og 750-1000 ml vand (afhængig af om du vil have retten let grødagtig eller mere som en suppe). Bring retten i kog og lad den koge i 15-20 minutter. Mens de gule ærter koger, dampes gulerødderne ca 8-10 minutter. Når ærterne er møre, blendes retten med en stavblender. Tilsæt resten af timianen og salt og peber. Skær gulerødderne i skiver og kom dem i ærterne. Lad retten simre 5-10 minutter. Smag til med salt og peber. Server med groft brød, linsedeller og sennep.

IMG_2468

 

Velbekommen 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: