Flødeboller :-D

Så er der veganske flødeboller! De er overaskende nemme at lave. Det tager dog lidt tid, da de lige skal en tur i fryseren en times tid undervejs. Men de er værd at vente på. De er naturligvis testet på børn 😉

Opskrift Flødeboller ca 20 stk

Bunde:

150 g marcipan

2 spsk hørfrøslim

2 spsk flourmelis

Ælt ingredienserne godt sammmen. Rul dejen ud på et skærebræt drysset med flourmelis og tryk den helt flad. Hvis du gnider flourmelis på fingrene klistre det ikke. Stik bundene ud. Læg dem på en plade med bagepapir og bag dem i ca 7 minutter v 210 grader (varmluft). Lad dem køle af på pladen, så bliver de mere sprøde.

IMG_2474

IMG_2475IMG_2477

Skum:

300 ml kokos piskefløde (det er i virkeligheden for meget, men det kommer i så stor en pakke. Resten af den færdige skum frøs jeg til is, til en anden dag. Der er egentlig skum nok til dobbelt mængde bunde)

4 spsk flourmelis

1 tsk vanillie sukker.

Pisk piskefløden i 2 minutter v fuld styrke. Kom flourmelis og vanillie sukker i og pisk igen i 2 minutter. Kom skummet i en frysepose og klip lidt af et hjørne.

Stil bundene i en beholder, de kan fryses i. Sprøjt nu toppe af skum på, dæk dem til og frys dem i en time.

Chokolade overtræk:

200 g vegansk smelte chokolade

Smelt chokoladen over vandbad. Tag den af varmen og hæld nu med en teske chokolade ud over hver flødebolle (som kommer lige fra fryseren). Stil dem koldt en halv time…. og så kan der guffes.

IMG_2480

Velbekommen 🙂

2 responses

  1. de ser virkelig lækre ud. HVis man nu ikke er glad for marcipan, har du så et tip til hvad man kan bruge som bund i stedet? 🙂

    1. Så kan du prøve med en tynd sprød kiks. Hvis du vil snyde og gøre det lidt lettere, er oreo (ikke dem i pap æsker) veganske, netto har dem. De kan nemt skilles ad. Jeg tror det vil fungerer fint.
      🙂 line

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: