Kikærter med ramsløg

Ramsløgene pibler op af jorden lige nu. Bor du i nærheden af en skov med denne skønne urt er det bare at komme ud og plukke løs. Ellers kan man også være heldig at finde dem i nogle større supermarkeder. Pluk rigeligt og frys de friskplukkede blade ned. Så har du lidt at tage af i ugerne der kommer. Ramsløg kan også tørres, men jeg synes de taber rigtig meget smag når de bliver tørrede.

Hvis du ikke kan skaffe ramsløg, kan du erstatte dem med hakket purløg og hvidløg.

Opskrift Kikærter med ramsløgIMG_2484

200 g gulerods spåner

200 g knoldselleri julienne

2 stor håndfulde hakket ramsløg

450 kogte kikærter

1 tsk paprika

4 stilke timian (har du ikke frisk, brug da en 1 tsk tørret timian)

salt og peber

olivenolie

Gulerodsspåner laves med en kartoffelskræller. Julienne (tynde stave) laves enten med en kniv, på et mandolinjern eller med et juliennejern.

Svits gulerødder, selleri og ramløg i olivenolie ved middelvarme i 4-5 minutter til grøntsagerne falder sammen. Tilsæt resten af ingredienserne og svits videre ved lav varme i ca til minutter. Smag til med salt og peber. Spis det som det er eller med en skive groft brød til. Nemmere bliver det vist ikke.

IMG_2488

Velbekommen 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: