Jordskok- og svampesuppe

Nogle gange dikterer tilbehøret hovedretten… 😀

Den lækre ramsløgpesto får hvad den fortjener i denne milde, luftige og cremede suppe. Den luftige konsistens fremkommer ved at blende (stavblende) jordskokkerne grundigt. Suppen er fyldig nok til at kunne være hovedret, men egner sig også rigtig godt som forret og så er den dejlig nem at lave.

Opskrift Jordskok- og svampesuppe

750 g jordskokker

350 g kartofler

120 g løg

100 g persillerod

1 fed hvidløg

200 g brune champignoner

250 g champignoner

2,5 dl soyafløde

0.25 tsk revet muskatnød

salt og peber

Skræl jordskokker, kartofler, løg, persillerod og hvidløg. Hak dem i små terne og kom den i en gryde. Kom vand i så det lige dækker. Kog til rodfrugterne er helt møre. Mens suppen koger, skæres champignonerne i tynde skiver (brug evt en god æggedeler). Svits svampene på en pande i en lille smule fedtstof. Lad dem stå ved middel varme til det vand der træder ud af dem, er fordampet. Med en suppeske fiskes noget af kogevandet fra og gemmes i en skål. Blend nu suppen med en stavblender, til suppen er helt jævn. Tilsæt soyafløden, revet muskatnød og lidt salt og peber. Tilsæt evt lidt af kogevandet, til du har den ønskede konsisten, suppen skal være lidt “tyk” i det. Blend et par minutter til. Smag til med salt og peber. Tilsæt svampene og lad suppen hvile i 5-10 minutter. Giv den et hurtig opkog og server med et drys ramsløg/purløg og godt brød.

IMG_2497

Velbekommen 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: