Gulerodskage med cream cheese topping

Gulerødder i kage er bare godt. De tilfører fugt, så kagen blive “svampet” og masser af sødme, så der kan reduceres i sukkermængden i forhold til mange andre kager. Samtidig giver gulerødderne en god smagsbaggrund for diverse krydderier. Denne udgave er mild med kanel og nelliker. Men en smule chili kan fint tilsættes hvis du vil give kagen lidt kant 😉

Opskrift Gulerodskage med cream cheese topping

200 g melIMG_2501

2 tsk vanillie sukker

3 tsk bagepulver

0,5 tsk stdt. nelliker

1 tsk kanel

60 margarine

2 spsk ahornsirup

80 g sukker

3 spsk eggreplacer (se “vigtigt i mit køkken“)

5 spsk vand

1,5 dl soyamælk

200 g groft revet gulerod

Bland mel, bagepulver og krydderier. Pisk eggreplacer og vand sammen. Pisk sirup, margarine og sukker sammen. Tilsæt eggreplacer skummet og pisk igen. Tilsæt mel og soyamælk og pisk dejen sammen. Vend gulerødderne i. Kom dejen i en smurt form og bag den ca. 35 minutter ved 180 grader.

Når kagen er kølet af, tages den ud af formen og pyntes med topping.

Beklager: kagen var så god, at den næsten var spist inden, jeg nåede at fotografere den....

Beklager: kagen var så god, at den næsten var spist inden, jeg nåede at fotografere den….

Velbekommen 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: