Dal med squash – vegansk fastfood

Umiddelbart tror mange at vegansk mad er noget der kræver flere timers tilberedelse og skal plalægges dagen før. Sådan er det med nogle retter, men det gør sig jo også gældende for nogle ikke veganske retter. Der er også hurtige retter. Denne dal er på bordet 30 minutter efter du starter på den. Og de sidste 20 minutter passer den sig selv. Nemmere bliver det vist ikke. Det er tilmed velsmagende, sundt og kan varieres alt efter hvad du lige har i køleskabet. En rigtig ryd-op-ret 😀

Opskrift Dal

3,5 dl røde linser

1 squash

1 løg mellem-stort

1 stor rød peberfrugt

3 fed hvidløg

1 tsk knust chili

2 tsk tandoori masala mix (indisk krydderi blanding, brug hvad du har og bedst kan lide)

1 tsk salt

5 dl vand

Olie

Hak squash, løg og peberfrugt i små tern. Knus hvidløget. Svits alle grøntsagerne og krydderierne ved lidt over middel varme i 5-6 minutter, til løgene er klare. Kom linserne ved og svits i et minut mere. Tilsæt vand og bring retten i kog. Skru ned og læg låg på. Lad retten simre i 20 minutter, rør et par gange undervejs. Spis den som den er eller med brød eller ris til. Jeg gav den lige et drys facon stykker.

IMG_2541

Velbekommen 🙂

Reklamer

2 responses

  1. Mums det ser godt ud! Hvor mange linser bruger du?

    1. Hovsa… det glemte jeg lige at få med. Jeg brugte 3 dl røde liser.
      🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: