Stuvet blomkål og gulerødder

Stuvet blomkål med frikadeller er en rigtig klassisk “mormor” ret. Endda en der med lethed kan laves i vegansk version. Som nogle måske har luret, bliver det af og til en sport for mig, at veganisere traditionel mad. I aften stod den så på stuvet blomkål og gulerødder, med linsedeller og rugpasta. Det smagte dejligt og er en god ret til børn. Du kan bruge de grøntsager du har lyst til og som du lige har i huset.

Opskrift Stuvet blomkål og gulerødder

1 blomkålshoved

3 store gulerødder

30 g plantemargarine

3 spsk mel

1 dl soyafløde

1 dl soyamælk

1 spsk gærflager

0,25 tsk revet muskatnød

salt og peber

Rens blomkålen og del den i små mundrette buketter. Skræl gulerødderne og skær dem i tern. Kom grøntsagerne i en gryde, drys lidt salt på, dæk med vand og bring dem i kog under låg. Lad dem koge i 3-6 minutter, så de har den mørhedsgrad du bedst kan lide. Hæld kogevandet fra og gem det. Smelt margarinen i en tykbundet gryde, rør melet i. Tilsæt ca. 3 dl af kogevandet lidt ad gangen og pisk det grundigt sammen med melbollen. Når du har en tyk-flydende masse tilsættes soyafløde, soyamælk, gærflager, muskatnød og lidt salt og peber. Bring sovsen i kog, under meget hyppig omrøring. Lad den koge i ca 4 minutter. Juster konsistensen med kogevandet fra grøntsagerne. Smag til med salt og peber. Når sovsen er færdig, hældes den over grøntsagerne. En dejlig mild ret, som mange børn elsker.

IMG_2548

Velbekommen 🙂

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: