Vegansk Beuf bourguignon – mad der er værd at vente på!

Beuf bourguignon er en traditionel fransk bonderet, som med tiden er blevet så populær at den er at finde på mange menu kort. Retten skal stå og simre i flere timer, da den oprindeligt blev lavet af de mindre gode udskæringer. Den er derfor god at veganisere med seitan, som vinder ved den lange kogetid. Dette er slow food, når det er bedst! Lad dig ikke skræmme af den lange forberedelses tid. Det meste af tiden står det og passer sig selv i gryden. Det er dog en god ide at gå i gang 3 1/2 time før servering. Retten er fuld af smag, uden at være stærk og pga den lange kogetid, bliver seitanen helt mør.

Opskrift Vegansk Beuf bourguignon

Seitan:

4 dl gluten

2 tsk hvidløgspulver

1 tsk løgpulver

1 tsk røget paprika

1,5 dl vand

2 spsk engelsk sauce

1 spsk HP sauce

ca 2 spsk mel

fedtstof til stegning

Bland gluten og krydderier i en skål. Bland vand, engelsk sauce og HP sauce i en anden skål. Tilsæt de våde ingredienser til de tørre og ælt dejen sammen til en sej masse. Riv små stykker af i nogenlunde sammen størrelse og mas dem lidt flade. Husk de svulmer op under kogningen til dobbelt størrelse, så lav dem ikke for store. Tril dem i mel. Varm fedtstoffet op i bunden af den gryde du vil lave retten i. Det skal være så varmt, at det syder lidt, når du lægger seitan klumperne i. Steg dem hurtig på begge sider og tag dem op på en tallerken.

IMG_2560

Seitan klumper, klar til at blive trillet i mel

Stegt seitan

Stegt seitan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sauce:

2 fed presset hvidløg

4 dl bouillion (jeg bruger herbamare)

3 dl rødvin (gerne den der drikkes til maden, helt traditionelt bruges en bourgogne)

1 spsk tomatpure

Kom alle ingredienserne, undtagen soyafløden, i gryden og bring dem i kog. Kom seitan stykkerne i, læg låg på gryden og lad det simre i 2 1/2 – 3 timer. Soyafløden bruges senere.

Garniture:

500 g champignoner (gerne små markchampignoner)IMG_2563

250 g skalotteløg

250 g gulerod

2 dl bouillion

1 tsk sukker

plantemargarine

Pil løgene og steg dem i plantemargarine til de bliver gyldne. Hæld bouillion ved, drys med sukker og rør rundt. Dæk til med et låg og lad dem simre ved svag varme 10-12 minutter. Imens renses champignonenerne. Hvis de er helt små, kan de komme hele i. Ellers skæres de i halve eller kvarte. Gulerødderne skæres i små stykker. Når løgene har simret 10-12 minutter tilsættes champignoner og gulerødder. Lad garnituren simre yderligere 10 minutter, rør i det hyppigt.

Når seitanen mangler ti minutter af sin kogetid, tilsættes garnituren og koger med den sidste tid. Lige inden servering tilsættes soyafløden. Server med rodfrugtmos, kartoffelmos eller kartofler og naturligvis passer et glas rødvin formidabelt til 😉

IMG_2564

Velbekommen 🙂

Reklamer

2 responses

  1. I am in fact grateful to the owner of this website who has
    shared this impressive piece of writing at at this time.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: