Linsegryde

Efter nogle fede sommerhusdage i Sveriges veganerparadis(is, yoghurter og oste i massevis!), lavede jeg en mager og enkel linsegryde som afslutning på en dejlig miniferie. En dejlig ret, hvor glaskålens fine smag og sprøde konsistens får lov at fylde.

Opskrift Linsegryde

4 dl grønne linser

1 tsk chiliflager

2 fed hvidløg

salt

225 g glaskål

1 løg

1 stor gulerod

1 stor rød peberfrugt

2 fed hvidløg

2 kviste timian (eller 1 tsk tørret)

1-2 tsk chiliflager

1 tsk paprika

olie

salt og peber

Kog linserne i rigeligt vand sammen med salt, 1 tsk chiliflager og 2 fed hvidløg (hakket i små tern). Hak løget fint. Skær guleroden i tynde skiver. Glaskål og peberfrugt skæres i småtern. Svits grøntsagerne i olie sammen med krydderierne, ved middel varme i knap ti minutter. Når linserne er møre, hældes vandet fra og linserne vendes i de svitsede grøntsager. Smag til med salt og chili. Server med ris og chutney.

IMG_2585

Velbekommen 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: