Gryderet med tomat, aubergine og bønner

Aftenens ret tager udgangspunkt friske solmodne tomater. Flåede/hakkede tomater på dåse er gode i maden, men det er bare ikke helt så godt som friske tomater. Nogle flår deres tomater før de bruger dem, men jeg synes det hele skal spises!

Så lige nu hvor der er mest smag i tomaterne skal der bare spises løs 😀

Opskrift Gryderet med tomat, aubergine og bønner

350 kogte bønner (jeg brugte sort øje bønner)

750 g friske tomater

1 aubergine

2 løg

3 fed hvidløg

1 lille glas sorte oliven uden sten

0,5 stor frisk chili

1 lille håndfuld frisk basilikum

1 tsk paprika

lidt oliven olie

salt og peber

Snit alle grøntsagerne. Tomaterne i tynde både, auberginer i tern på ca 1×1 cm, chili og hvidløg snittes helt fint. Alle grøntsager kommes i en gryde eller wok og steges i lidt olie sammen med krydderierne. Efterhånden træder der godt med væske ud af tomaterne. Tilsæt basilikum og kog retten lidt ind (ca 10 min). Tilsæt bønner og oliven og lad retten simre i ca 10 minutter. Smag til med salt og peber.

Server med nye kartofler, groft brød eller ris. Du kan også vælge bare at spise retten den som den er, hvis du ikke har brug for ekstra stivelse.

Har du i forvejen kogte bønner (fra dagene før eller fryseren) eller hvis du bruge dem fra dåse, er retten dejlig nem hverdagsmad.

 

 

image

 

Velbekommen 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: