Frokost knækbrød af grønne linser

En nem madpakke for mig, er en madpakke der tager 5 min at pakke… Specielt fordi det ofte er det sidste jeg skal nå, inden jeg tager ud ad døren. Disse knækbrød er super til madpakken. Faktisk skal de blot lægges i en madkasse, så er der frokost! Et par tomater, et stykke agurk, en snackpeber og lignende som tilbehør og hvis det skal være luksus udgaven, en lille bøtte hummus hvidløgsspread, nogle skiver seitan pølse eller andet pålæg. Nemt, grønt og lækkert.

Dette knækbrød er lavet af linsemel (blendede tørre grønne linser) og indeholder derfor ikke gluten. Samtidig har det et højt protein indhold og lavt glykæmisk indeks. Jeg har her lavet en variant med soltørrede tomater og oliven. Brug evt opskriften som en inspiration og lav en portion med karry, paprika, chili, krydder urter eller hvad du nu har i køkkenet.

Hvis du opbevarer dem i en lufttæt beholder, kan de fint holde sig i 4-5 dage.

Opskrift Frokost knækbrød af grønne linserimage

150 g ukogte grønne linser

2 dl pinjekerner

2 dl kikærtemel

35 g soltørrede tomaterimage

35 g sorte oliven uden sten

2 dl vand

Linserne blendes til fint mel. Halvdelen af pinjekernene hakkes fint i en minihakker. Soltørrede tomater og oliven hakkes fint i en minihakker/foodprocessor. Linsemel, kikærtemel, hele og hakkede pinjekerne blandes godt. Bland soltørrede tomater og oliven i. Ælt vandet i. Fordel dejen på en bageplade med bagepapir i en flad (ca 4-5 mm) firkant. Med en kniv eller et pizzahjul skæres knækbrødene i den ønskede størrelse. Pensel med lidt vandt og bag dem i ca 25 v 200 grader (varmluft).

Når du tager dem ud af ovnen, skærer du knækbrødene fri af hinanden og stiller dem til afkøling på rist eller på højkant (se billede ovenfor).

Nå de er helt afkølet kommes de i en lufttæt beholder.

image

Velbekommen 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: