Bønner og blomkål i persillesovs

Efteråret sniger sig stille og roligt ind over os. Madmæssigt er dette min yndlingssæson. Udbuddet af kål, rodfrugter og groft grønt er allerstørst i de næste måneder og ud over at det er supersund mad, er det også råvarer, som kan varieres på utallige måder. I dag tog jeg udgangspunkt i et stort bundt persille, som var i min grøntkasse denne uge. Blomkål og persille passer rigtig godt sammen og måltidet er groft, vitaminrigt og utrolig velsamgende. En rigtig god hverdagsret, som er fædig, når kartoflerne er møre 🙂

I retten indgår forkogte bønner. Hvis du ikke kan overskue at lave bønner i hverdagen, pga ibløbsætning og lang kogetid, kan du med fordel lave store portioner. Kogte bønner kan du opbevare i køleskabet i 5-6 dage hvor du kan gå og tage af dem. De kan også fryses ned i passende portioner og tages op når du skal bruge dem.

Bønner og blomkål i persillesovs20130922-201321.jpg

450 g forkogte bønner (jeg brugte sortøjebønner)

1 blomkålshoved

1 mellem stort løg

1 fed hvidløg

7 dl bouillon (jeg bruger “herbamare”)

1 spsk gærflager

1 dl soyafløde

1 stor håndfuld frisk persille

1 spsk margarine

2 spsk mel

1 tsk sød paprika

lidt friskrevet muskatnød

salt og peber

lidt fedt til stegning

Rens blomkålen og del den i fine buketter. Løg og hvidløg hakkes meget fint (jeg bruger min minihakker). Løg og hvidløg svitses ved middelvarme i lidt fedtstof sammen med krydderierne, til løgene er klare. Mængden af salt afhænger hvilken bouillon du bruger. Tilsæt nu blomkål og svits i et par minutter mere. Kom bønnerne i og vend dem et par gange. Opløs gærflagerne i bouillonen og hæld blandingen i gryden. Lad blomkålen simre 5-7 minutter. Med en gaffel blandes mel og margerine, til en lille bolle. Tilsæt den lidt ad gangen under omrøring. Hak persillen. Lige inden servering tilsættes soyafløden og persillen. Smag til med salt og peber og server med nye kartofler.

20130922-201445.jpgVelbekommen 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: