I går var jeg til en hyggelig komsammen, hvor alle bidrog til fælles buffet. Jeg valgte at tage en paté med, som er smagfuld og god både kold og varm. Til den havde jeg lavet en grøn kålsalat. Jeg havde ikke mere palmekål, så denne gang blev den lavet på grønkål og det blev den skam ikke dårligere af 🙂
Lad dig ikke skræmme af at ingrediens listen nedenfor ser lidt lang ud. Der er mange helt almindelige krydderier, patéen er nem at lave og smager super lækkert.
150 g rød peberfrugt i små tern
50 g selleri fint snittet
100 g skalotteløg fint hakket
3 fed hvidløg fint hakket
200 markchampignon
450 g kogte grønne linser
2 spsk balsamico
1 spsk HP sauce (kan erstattes af soya)
1 spsk tomatpure
2 dl rasp
1 dl kikærtemel
1 tsk stdt. koriander
3 tsk paprika
1 tsk røget paprika
1 tsk knust chili
1,5 tsk rosmarin (tørret)
2,5 dl soyamælk
salt og peber
Oliven olie
Løg og hvidløg svitses ved middel varme i lidt olie, til de er klare, ca. 5 minutter. 250 g linser, 75 g champignon, balsamico, HP sauce og tomatpure moses sammen til jævn masse i en foodprocesser. Herefter blandes alle ingredienser sammen med en ske i en skål. Smag til med salt og peber.
Kom patemassen i et ildfast fad, der er smurt med olie og bag den i ovnen ved 175 grader i ca 1 time. Hvis den ser mørk ud, dækkes den med et stykke staniol det sidste kvarter.
Hvis du har rester, er den super på rugbrød, med rødbede næste dag. Holder sig fint 4-5 dage på køl.