Linsepaté med peberfrugt

I går var jeg til en hyggelig komsammen, hvor alle bidrog til fælles buffet. Jeg valgte at tage en paté med, som er smagfuld og god både kold og varm. Til den havde jeg lavet en grøn kålsalat. Jeg havde ikke mere palmekål, så denne gang blev den lavet på grønkål og det blev den skam ikke dårligere af 🙂

Lad dig ikke skræmme af at ingrediens listen nedenfor ser lidt lang ud. Der er mange helt almindelige krydderier, patéen er nem at lave og smager super lækkert.

Opskrift Linsepateimage

150 g rød peberfrugt i små tern

50 g selleri fint snittet

100 g skalotteløg fint hakket

3 fed hvidløg fint hakket

200 markchampignon

450 g kogte grønne linser

2 spsk balsamico

1 spsk HP sauce (kan erstattes af soya)

1 spsk tomatpure

2 dl rasp

1 dl kikærtemel

1 tsk stdt. koriander

3 tsk paprika

1 tsk røget paprika

1 tsk knust chili

1,5 tsk rosmarin (tørret)

2,5 dl soyamælk

salt og peber

Oliven olie

Løg og hvidløg svitses ved middel varme i lidt olie, til de er klare, ca. 5 minutter. 250 g linser, 75 g champignon, balsamico, HP sauce og tomatpure moses sammen til jævn masse i en foodprocesser. Herefter blandes alle ingredienser sammen med en ske i en skål. Smag til med salt og peber.

Kom patemassen i et ildfast fad, der er smurt med olie og bag den i ovnen ved 175 grader i ca 1 time. Hvis den ser mørk ud, dækkes den med et stykke staniol det sidste kvarter.

Hvis du har rester, er den super på rugbrød, med rødbede næste dag. Holder sig fint 4-5 dage på køl.

imageVelbekommen 😀

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: