Linse-tartar, oliventapanade og blomkåls-guacamole

I går lavede jeg canapeer, til en hygge aften med en veninde. Jeg valgte at lave 5 slags med meget forskellig smag. Som bund kan bruges mange ting, brød, filodej, mini flûte i skiver, jeg brugte linseknækbrød i små mundrette stykker. Lækkert og let.

Jeg serverede følgende:20131017-152856.jpg

1. Urtekrams sandwich spread med dild og agurk pyntet med agurk

2. Hønsefri-salat pyntet med karse

3. Oliventapanade pyntet med små cherry tomater

4. Linse-tartar pyntet med karse

5. Blomkåls-guacamole pyntet med radise

Alt kan forberedes en dag eller to i forvejen og sammen udgjorde de et festmåltid der passede perfekt til champagnen 😉  En god ide til receptionen, festen eller måske nytårsaften.

De enkelte retter er også nemme og sunde bud på pålæg, hvad enten det er til hverdagens madpakke, eller en af de kommende julefrokoster.

Opskrift Linse-tartar20131017-152826.jpg

20 g skalotteløg

50 g champignon

80 g kogte grønne linser

1 tsk soya

2 tsk tomatpure

1 knivspids knust chili

peber

Kom alle ingredienserne i foodprocessoren. Kør til de er godt blandet og hænger sammen. Smag til med peber. Nemt, sundt og lækkert. Brug tartaren som pålæg eller som tilbehør til canapeer eller grøntsager.

Opskrift Oliventapanade20131017-161025.jpg

1 lille håndfuld frisk basilikum

5 soltørrede tomater

50 g sorte oliven uden sten

40 g pinjekerner

1 kvivspids sort salt (eller alm salt)

Kom alle ingredienserne i en minihakker. Kør til de hænger sammen, men der må gerne stadig være lidt struktur af ingredienserne tilbage.

Brug tapanaden som tilbehør til pasta med bønne-boller i tomatsauce, på ristet brød, eller som en sund snack.

Endnu en nem delikatesse 🙂

Opskrift Blomkåls-guacamole20131017-152842.jpg

100 g blomkål

1 forårsløg

1 avocado

1 spsk citonsaft

0,5 tsk salt

0,25 tsk chili

Kom blomkålen i foodprocessoren og kør til de har konsistens som små korn (a la cous-cous). Mos avocadoen sammen med citronsaft, salt og chili. Snit forårsløg fint. Bland alle ingredienserne sammen. En crunchy, let og frisk guacamole. Uhhmm. Brug den som pålæg, til tortillas, tilbehør eller dip. Denne guacamole er lettere og mere frisk end en klassisk guacamole, men uden at der er mistet noget af den gode smag.

I det hele taget kan alle dine livretter bruges til canapeer og pindemadder…

20131017-152856.jpg

Velbekommen 😀

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: