Sortøje bønnesuppe

Sortøje bønner er milde og meget dekorative i maden. Når jeg koger bønner, efter 12 timers iblødsætning, tilsætter jeg ofte lidt grøntboullion, hvidløg, en chili eller et par laurbærblade. Dette giver bønnerne lidt mere smag. Husk at du kan fryse kogte bønner ned, så du altid har nogle i hverdagen, hvor det ofte skal gå lidt hurtigt 😉

Dette er en fyldig og mættende suppe. Igen en ret med et meget lav kalorieindhold, men uden at gå på kompromis med smagen. Hvis du ikke har sortøje bønner, kan andre bønner fint bruges. Hvis du i forvejen har kogte bønner tager det under en halv time at lave suppen.

Opskrift Sortøje bønnesuppe

90 g bladselleri20140105-191947.jpg

90 g løg

100 g rød peber

3 fed hvidløg

1 tsk chiliflager

0,5 tsk sort salt (hvis du ikke har sort salt, bruger du bare almindeligt salt)

35 g + 20 g sorte oliven

150 g + 400 g kogte sortøje bønner

2 spsk tomat pure

0,5 spsk balsamico

1 ds hakkede tomat

0,5 l vand

1 tsk basilikum

salt og peber

oliven olie

Grøntsagerne og 35 g oliven, hakkes og svitses i olie sammen med chiliflager og sort salt, ved god varme i 10 minutter. Tilsæt 150 g bønner, hakkede tomater, tomat pure, balsamico og vand. Lad suppen koge i minimum 10 minutter. Blend suppen godt igennem og tilsæt herefter 20 g hakkede sorte  olive, 400 g bønner og basilikum. Bring suppen i kog og smag til med salt og peber. Server med hakket persille og brød.

20140105-192001.jpg

 

Velbekommen 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: